Ανακοίνωση
Γραφείο Διασύνδεσης - Εξυπηρέτησης Φοιτητών & Νέων Αποφοίτων

Κατηγορία ανακοίνωσης:Φοιτητικά
Θέμα:Νέο πρόγραμμα Erasmus + για Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS)

Νέο πρόγραμμα Erasmus+
Τύπος: Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS)
Πού; Παλέρμο, Ιταλία
Ποιοι; 2 άτομα 18-30 ετών
Πότε; 9 μήνες: ξεκινώντας την 1 Οκτωβρίου ή την 1 Δεκεμβρίου 2017
Τίτλος: “Shared Voluntary Trials”

Περιεχόμενο:
Για την πρώτη περίοδο με έναρξη τον Οκτώβριου 2017, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Σικελία, Ιταλία στον φορέα Fraternita Societa cooperative sociale. Ο εθελοντής θα έχει την δυνατότητα να διοργανώσει δραστηριότητες για παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους που σχετίζονται με την μουσική, το θέατρο, φυσικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές ασχολίες. Επιπλέον θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει άλλες δραστηριότητες που θα στοχεύουν στην ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέροντα να δουλέψουν με άτομα με ειδικές ανάγκες για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Για την δεύτερη περίοδο με έναρξη τον Δεκέμβριο 2017, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Σικελία, Ιταλία στον φορέα CESIE. Ο εθελοντής θα έχει την δυνατότητα να διοργανώσει δραστηριότητες που σχετίζονται με μετανάστες. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση, έρευνα και αναγνώριση αναγκών, μαθήματα ξένων γλωσσών, διοργάνωση σεμιναρίων σχετική με την επιχειρηματικότητα νέων, καλλιτεχνικές δραστηριότητες κα. Ακόμη θα μπορεί να απασχοληθεί στα social media και το επικοινωνιακό τμήμα του φορέα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που ενδιαφέρονται να εργαστούν με μετανάστες και να αποκτήσουν και ερευνητικές και επικοινωνιακές ικανότητες.

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.
Συμμετοχή: στείλε το βιογραφικό σας στα αγγλικά στο email: hr@eurotraining.gr