Ανακοίνωση
Γραφείο Διασύνδεσης - Εξυπηρέτησης Φοιτητών & Νέων Αποφοίτων

Κατηγορία ανακοίνωσης:Φοιτητικά
Θέμα:Mηνιαία επιδότηση για την παροχή internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές

Mηνιαία επιδότηση για την παροχή internet έως 80% θα έχουν οι 72.000 πρωτοετείς φοιτητές που θα εγγραφούν φέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η δράση αφορά φοιτητικά πακέτα παροχής internet τα οποία θα μπορούν να επιδοτηθούν έως 80% και για ποσό έως πέντε ευρώ.

Η επιχορήγηση θα ισχύει για δώδεκα μήνες και θα δίδεται τόσο για υπάρχουσα σύνδεση όσο και για νέα.

Σύμφωνα με τις περσινές προσφορές που είχαν υποβληθεί από παρόχους αν ένας πρωτοετής φοιτητής επιλέξει πακέτο με μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει είναι μόλις 1.

Για πακέτο που κοστίζει 6 ευρώ και 5 λεπτά ο φοιτητής θα πληρώσει 1 ευρώ και 21 λεπτά και για το πακέτο των 12 ευρώ και 10 λεπτών η συμμετοχή του φοιτητή είναι 7 ευρώ και 10 λεπτά.

Η επιδότηση θα ισχύει για δώδεκα μήνες και θα δίδεται είτε για την υπάρχουσα σύνδεση που έχουν οι πρωτοετείς φοιτητές είτε για νέα.

Οι φοιτητές θα μπορούν να εισέρχονται με τον κωδικό που θα τους χορηγείται κατά την εγγραφή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και αφού θα πιστοποιούνται ως δικαιούχοι θα παίρνουν ένα κουπόνι με το οποίο θα μπαίνουν στο πρόγραμμα σε συμβεβλημένα καταστήματα.

Ο στόχος είναι να έχουν εγγραφεί όλοι οι φοιτητές στο πρόγραμμα έως τον Οκτώβριο, ενώ σημειώνεται ότι πέρυσι, σε μια πρώτη εφαρμογή του προγράμματος, υπήρχαν εννέα πάροχοι και πάνω από 1.500 σημεία διανομής σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι φοιτητές με τον κωδικό που θα τους χορηγείται κατά την εγγραφή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα εισέρχονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (ευρυ where.gr), θα πιστοποιούνται ως δικαιούχοι και θα παίρνουν ένα κουπόνι με το οποίο θα ενεργοποιούν την προσφορά της αρεσκείας τους στα συμβεβλημένα καταστήματα.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.062.000 € και προέρχεται από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πηγή: ert.gr